Spring til indhold

Cykelglade Seniorer

Man bliver aldrig for gammel til at cykle! Det sætter Cyklisterens By fokus på i juni 2020 med kampagnen Cykelglade Seniorer

Dekorativt billede.

>> Pga. COVID19-situationen er kampagnen skubbet til juni 2020. Vi følger naturligvis udviklingen og krydser fingre for, det kan lade sig gøre at afvikle kampagnen der.

I juni 2020 sætter Cyklisternes By igen fokus på at få flere seniorer op på cyklen, bl.a. med en række guidede cykelture. Lige nu kan du melde dig som turguide, hvis du vil være med til at få cykelglæden frem hos Odenses mange aktive seniorer.

 

Vil du være guide på en cykeltur?

Kunne du tænke dig at være guide på en cykeltur for seniorer i dit lokalområde på en rute, du selv cykler og kender godt, eller måske på en rute med et særligt tema, så vil vi meget gerne høre fra dig. Det kræver ikke andet af dig, end at du er glad for at cykle og har lyst til at dele din oplevelse med andre og fortælle om turen undervejs. 


Du tilrettelægger selv ruten, vælger et mødested, hvor turen starter, og hvor der skal gøres holdt undervejs for at nyde synet og høre om det, I ser – det kan være et særligt stykke natur eller arkitektur, historiske bygninger eller steder med en særlig historie eller særlig betydning for lokalområdet. Det er helt op til dig, hvad turen skal handle om. Turen skal være 5-20 km og vare et par timer, og der skal naturligvis køres i et tempo, hvor alle kan være med. 

Du får hjælp til det praktiske fra Cyklisternes By. Vi stiller også en medhjælper til rådighed, der kan danne bagtrop på turen, hvis der er behov for det.

Kunne du tænke dig at blive turguide – eller vil du bare gerne høre mere om det, så skriv til Cyklisternes By på cyklisternesby@odense.dk. Du behøver ikke selv at være senior for at stå for en cykeltur.

Kampagnen Cykelglade Seniorer varer hele juni måned. 

 

Om kampagnen

I Cykelglade Seniorer handler det hverken om at køre hurtigst eller længst – men om at opleve glæden ved at cykle og opleve nye sider af sin by, sammen!

 

27 guidede cykelture var der på programmet i løbet af september 2019, hvor Cyklisternes By som et forsøg inviterede byens seniorer op på cyklen og ud på en lang række guidede cykelture med kampagnen Cykelglade Seniorer. Turene gik mange forskellige steder hen: Fra historiske cykelture i Vollsmose og Bolbro til ture langs med letbanen, til Lumby Mølle, Stavis Å, Hollufgård og meget mere.

 

Programmet for de guidede cykelture i juni 2020 er under udarbejdelse - du kan følge med her på siden.

Cyklisternes By
  • Nørregade 36
  • 5000 Odense C
  • CVR-nummer: 35209115
Cyklisternes By logo