By- og pendlercykler

I Odense Kommune har du mulighed for at låne både bycykler og pendlercykler. .

Bycykler

Rundt i byen kan du finde 120 bycykler, som frit kan benyttes af alle - og det er helt gratis. Du kan låne cyklen i op til 24 timer blot ved hjælp af din telefon, og du skal ikke registrere dig nogen steder. Send blot en SMS med standerens ID-nummer til 1944, så låses cyklen op og er klar til brug. Du kan låne op til 2 cykler pr. mobilnummer pr. udlån. Cyklen kan du stille fra dig ved alle bycykelstationer - du parkerer blot cyklen i en ledig stander, der lyser grønt. Når standeren lyser rødt, er cyklen automatisk låst. Du modtager en SMS med en kvittering på indlevering af cyklen til din mobiltelefon.

Få overblik over, hvor du kan låne en bycykel.

 

Pendlercykler

Pendlere til Odense kan bruge byens pendlercykler, som de kan transportere sig på fra stationen til job, mellem møder, uddannelse eller hjem. Pendlere kan i forvejen reservere en cykel over internettet fra én uge og op til tre måneder ad gangen, og når du kommer frem, frigives cyklen ved hjælp af en SMS. Pendleren lejer den samme cykel og det samme stativ i hele perioden. Pendlercyklerne er magen til bycyklerne - dog har pendlercyklerne 7 gear, mens bycyklerne er med 3 gear.

Pendlercyklerne står ved Odense Banegård og tre lokalstationer langs togbanen til Svendborg:

  • Hjallese Station
  • Fruens Bøge Station
  • Odense Sygehus Station

Sådan virker pendlercyklen

Tilmeld dig på www.cibi.dk. Her kan du vælge, hvilken lokation, du vil benytte cyklen fra, og for hvor lang en periode (1 uge, 1 måned eller 3 måneder). Når du ankommer til din valgte lokation, sender du en sms, hvorved cyklen frigives. I løbet af dagen kan din cykel låses med egen lås, men cyklen skal afleveres i samme stativ, når du leverer den tilbage igen. Når du afleverer cyklen, modtager du en SMS som bekræftelse på, at cyklen er afleveret.

 

Du kan læse mere om pendlercyklerne og få hjælp til at finde dem lige her

 

Priser

Det koster 50 kr. om ugen, 100 kr. om måneden eller 250 kr. for 3 måneder at leje pendlercyklerne.

Andet

By og pendlercykelsystemet er udviklet af AFA JCDecaux A/S i samarbejde med Odense Kommune som et led i en større aftale om udstyr til byen. AFA JCDecaux A/S står for drift og vedligeholdelse af cyklerne.