Spring til indhold

Kvalitetssikring for cyklister

I 2014 vedtog Odense Byråd en ambitiøs cykelhandlingsplan - herunder denne kvalitetssikring af Odense Kommunes vejprojekter for cyklister. Kommuneplanens mål er, at cykelturene skal stige til 28 % af alle ture.

Dekorativt billede.
Dekorativt billede.

 

I den perfekte cykelby er der populært sagt cyklister fra 3 til 80 år. Når det fungerer for de yngste og for de ældste, er det godt for alle cyklister. Cyklister ønsker både sikkerhed og fremkommelighed. Det kan til tider være modstridende men ikke altid. Vigtigst er det, at cyklisterne er tilfredse, for glade cyklister cykler mere! Fremover skal nye vejprojekter kvalitetssikres, således at cyklisterne får optimale løsninger i balance med de øvrige trafikanter. Det betyder, at både alle interne og eksterne parter skal følge retningslinjerne der fremgår af denne kvalitetssikring af vejprojekter for cyklister.

 

Der stilles krav til både udformning af kryds, strækninger og hensyn til driften. Prioriteringen af cyklisters fremkommelighed skal ske i balance med prioriteringen af andre trafikanter. 

 

Der findes danske vejledende vejregler, men hensigten med kvalitetsmanualen er at fastlægge et højere ambitionsniveau med vægt på cyklisternes fremkommelighed og sikkerhed. Hvis Odense udvikler særligt gode løsninger, vil de kunne optages i vejreglerne.

 

Læs mere om kvalitetssikring af vejprojekter for cyklister.

Cyklisternes By
  • Nørregade 36
  • 5000 Odense C
  • CVR-nummer: 35209115
Cyklisternes By logo